| Slobodni kaštelanski portal | Druge teme | Dalmatinska pisma |
| Autor | RE: klapa kampaneli | ||
|
antonio Član Postovi: 1 Pridružen/a: 01.07.07 |
|
||
|
http://www.youtube.com/watch?v=IVklNG3YLUU http://www.youtube.com/watch?v=V8B4lIHzaSg http://www.youtube.com/watch?v=7el-1rNcylM http://www.youtube.com/watch?v=sJTtk6zLdzY |
|||
|
|||
| Autor | RE: Klape, naročito iz Kaštili | ||
|
Babangida Član Postovi: 2 Pridružen/a: 06.03.07 |
|
||
|
Zenska Klapa Neverin - 8 videa Eto tu ima na jednom mjestu sve od Klape Neverin Jos par pisama made in Kastela Klapa Putalj Dobra Vila Kao rijeka Svitlo u tebi Dobar Dan Moje si more Klapa Cambi Klapa 7 Kastela |
|||
|
|||
| Autor | RE: ... klape iz Kaštili ... | ||
|
yespeace Član Postovi: 11 Pridružen/a: 05.03.07 |
|
||
|
... odnosno ono šta sam moga na brzinu nać na Jubitu: Klapa Neverin: Di je? Nije! Dodji sokole Garifule bili Blago blagu Klapa Cambi: Od zlata su prami tvoji ... u Lisinskom Klapa Putalj: Sinoc sam se Edited by yespeace on 28.03.2007. 16:26 |
|||
|
|||
|
|
||
aha, timunjeru, jesi li vidija ...![]() ![]() ![]() .... pišeš seksistički .... ...ajme šta ovo "seksistički" grubo zvuči .... |
|||
|
|||
|
Timunjer Moderator Postovi: 16 Lokacija: Slobodni Grad Kaštela Pridružen/a: 04.03.07 |
|
||
Evo, meni je nekako bacalo na fado pa san se zeznija(znan da nisan baš ekspert, lipo mi je sve to čut, ali se ne pravin da sve znan i razumin...) Nije fado, nego tarantella. Mediterraneo A za stihove nisan ništa ni reka. Sic! E i ako mi ko može pronać/poslat jednu lipu žensku pismu: Oto muži 's Palagruže (oparćojte žene buže) Bija bi puno zahvalan! ![]() kud plovi ovaj brod.... |
|||
|
|||
|
Timunjer Moderator Postovi: 16 Lokacija: Slobodni Grad Kaštela Pridružen/a: 04.03.07 |
|
||
|
Jesan li ja reka da žene ne tribaju pivat i da nisu pivale? Jesan li ja di reka da to meni nije lipo čut? Samo mislin da se narodno (pučko) pivanje razlikuje u svojim brojnim oblicima od tipičnog klapskog. Primjer, kantači. Muški, a capella. Je li i to klapa? An? Šta san ja sad skrivija, em me se tu rastiže da san frustriran, pa da san sexist.... a ako ćemo tako već.. nešto šta mi je najgluplje su mješovite klape....i inače, prije dvi godine san u Komiži na Škoru piva od gušta sa Ivanon Belanićem, voditejen ženske "klape" Gusarice... i to samo par dana nako što je o njima bija prilog na HTV. Bolje da ne pišen šta je on reka šta misli o ženskin klapama (a vodi jenu super klapu), moga bi ja još dobit po kostima odi. I još nešto, prijateljica mi je iz Omiša, pivala u klapi, vodi zbor, raspravljala ovo lito sa Ljubon Stipišićen (Stipaničev ![]() ![]() ), prije toga smo se nas dvoje svađali oko klapa, stila, tehnike, bespotrebnog belkanta, adaptacija pjesama koje temom i strukturom nisu za klapsko pjevanje (operno modernističko prenemaganje) itd. Nakon razgovora sa Lj. S. malo je promijenila mišljenje. Malo puno. A kad san ja seksist, triba me onda i povuć za uvo, je li. ![]() A evo i od Tomislava Mužeka nešto, za jednu drugu vrstu glazbe ali isti probljem: puno mojih opernih kolega ima tu želju i strast za tom glazbom, ali ju pjevaju ˝impostirano˝, s tijelom, na način na koji bi ju pjevao operni pjevač, a držim da u glazbi uvijek, iznad svega, treba poštivati stil. Pozdrav! ![]() kud plovi ovaj brod.... |
|||
|
|||
|
pjacalora Član Postovi: 1 Pridružen/a: 16.03.07 |
|
||
|
Iako u dilemi, ocu li na ovo uopce trosit vrime, a ponukana Timunjerovin sexistickin i inim tvrdnjama, moj zenski “nerv“ nije mi da mira, pa ne mogu da se ne javin s dvi - tri rici. Odma da razjasnimo, ne pivan u doticnoj klapi. Timunjer kaze da je pisma "Daleko je“ fado melodija. To je narodna melodija koja se pivala u zadarskom zaleđu, s tim da su se stihovi improvizirali. Tamara Obrovac dodala je jos jedan glazbeni dio na tu melodiju i koautor je stihova s Anom Gasparini (i njezinom bakom). Tako je nastala tema savrseno odabrana za film Hrvoja Hribara “Sto je muskarac bez brkova“. Timunjer kaze da zenska klapa ne postoji zbog snage i raspona glasova, tradicije. Zene su pivale od davnina, kad bi isle u polje pomagat. Doduse, pivale su u dva ili najvise tri glasa, ali slicno je i sa muskin klapama, ako cemo se vec pozivat na tradiciju. Izvorno, u muskon klapskon pivanju nije postoja bariton. Postojala je terca u tenorima i bas, a bariton je umjetna tvorevina modernog doba, koje Timunjeru toliko smeta. Timunjer kaze da mu smeta “operno modernisticko prenemaganje“. To sta on zove “operno modernisticko prenemaganje“ zapravo je "impostirano“ pjevanje. Ono je karakteristicno za one koji su ucili pivat i pravilno “postavit“ glas i sacuvat glasnice za otpivat vise od 2-3 pisme. Eto, toliko od mene iako bi ja jos imala dosta toga za rec. I ovako su se one moje dvi - tri rici pretvorile u referat. Ali nije mi za, pogotovo ako ce ovo Timunjer procitat. A posto on piva u klapi (muskoj), mozda ce mu nekad dobro doc. ![]() |
|||
|
|||
|
|
||
|
Asti pasa, pa jesan li reka da koga mora bit briga za moje ili čije stavove. E, inače, ovo je ka forum, a ne rubrika vijesti. Kad se radija portal, forum se i predvidija ka misto di se mogu i tribaju "deponirat" između ostalih stvari i stavovi. Znan ponešto o tome, a i ReDiCOOL, koji mi je odnija žigericu ReDiCOOL, dobar ti je novi imiđ. Došla je jedna ženska na sajt i omar se svi počeli sređivat..... ma neću ništa govorit, moglo bi me se opet krivo svatit....A od jene ženske šta puno voli klapat (mislin da je iz Neverina, ne znan više, gubin se pomalo ) san skoro dobija po glavi ovo lito u Kambelovcu... Ne valja se puno zezat sa njima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6iVaVrQeqlM kud plovi ovaj brod.... |
|||
|
|||
|
|
||
|
btw, fala RediC00l-u |
|||
|
|||
|
|
||
Gospe moja, jesi ti isfrustriran ... ![]() ... pa koga briga i za tvoje i za moje stavove o klapskoj pismi ... ... ode je, u Kaštilima, alo, ... to je najbitnije ... ![]() ![]() ![]() Sad si me pripa, šta ja više znan šta ti se sviđa i šta ti je po guštu ... ![]() ... more bit da ti neće leć ... ![]() ... ako šta drugo pošaljen ... ... neka, evo malo zajebancije sa Korčule ... ![]() Klapa Ivan Grozni - Furesti su u konfinu Edited by yespeace on 28.03.2007. 16:13 |
|||
|
|||
|
|
||
Ma ostalo mi je u glavi prezime Stipaničev, od jednoga iz Šibenika, nije mi prvi put da san in ovako zamiša prezimena.... onda ispadnen malo blesast ![]() ![]() ....Ženska klapa... to ne postoji i ne može postojat zbog snage i raspona galsova kao i zbog tradicije... žensko a capella pivanje, predobro, ali to nije klapa.... piva san u klapi.... ne volin ni ovo operno modernističko prenemaganje koje je prevladalo na omišu a ni stadionske spektakle, brezveze mi je.... klapa je za ispod ponistre, cura ima slušat.... i polivat iz maštila ![]() Ajde lipi moj Nemo (ili koji si već, ne gledan crtiće za odrasle, samo one za dicu), i pošalji još koji lipi link ako misliš da bi nan muzika legla, Neverin mi je bija po guštu. Ali to nisu klape. Hasta la klapa siempre! ![]() kud plovi ovaj brod.... |
|||
|
|||
|
|
||
|
Timunjer je napisao/la: ..potraži šta o ženskin klapam mislii i sam Ljubo Stipaničev, Mojsije dalmatinske pisme... a ove sa TV dalamcije su šesne, ali ovo je fado melodija.... a capella i klapa nije isto... ali svejedno, prejaka je pisma i prejaka izvedba... fala za link! ... biće da je Ljubo Stipišić, ali nema veze, baš kao šta nema veze koja je ovo melodija ... ... ma cure se vodu da su iz Kaštili, kao i Cambi i ostale muške i ženske ekipe koje se sastaju, vježbaju i pivaju, ka šta je i VDP u Kaštilima, i ka šta Hari živi u Kaštilima, ... ... nema veze ... BTW, j... me se šta LJ.S. misli o ženskim i muškim klapama, ja sam sam sebi autoritet kad odlučujem šta volin i želin slušat ... ... ajde bog, moj Korto Malteze |
|||
|
|||
| Autor | RE: Ma jake su ali... | ||
|
|
||
|
..potraži šta o ženskin klapam mislii i sam Ljubo Stipaničev, Mojsije dalmatinske pisme... a ove sa TV dalamcije su šesne, ali ovo je fado melodija.... a capella i klapa nije isto... ali svejedno, prejaka je pisma i prejaka izvedba... fala za link! kud plovi ovaj brod.... |
|||
|
|||
| Autor | Klape, naročito iz Kaštili | ||
|
|
||
|
Zenska klapa Neverin - Daleko je Zenska klapa Neverin - Daleko je Edited by yespeace on 28.03.2007. 16:11 |
|||
|
| Skoči na forum: |

Gosti: 1

A za stihove nisan ništa ni reka. Sic!